Garázskapuk és kapuautomatizálás


A tartalomhoz

garázskapukGarázskapu választás


Ezen az oldalon röviden összefoglaljuk amit ebben az esetben tudni érdemes. Két eset lehetséges.

1. Jelenleg épül a garázsom:
A legfontosabb, hogy megtudja, hogyan készítse elő a garázst, ahhoz hogy egy garázskapu beépíthető legyen. Szerencsés esetben a tervező tájékozott e téren és a tervet ennek megfelelően készítette.
Azért általánosságban néhány tudnivaló.

Milyen garázskapuk vannak?


Billenő garázskapu: a kapulap egyetlen táblából áll. Többnyire hőszigeteletlen.A billenőkaput a nyílásba vagy mögé építjük. A billenő kapu többnyire a térben kilengve nyílik.
A felső vezetősínnel rendelkező billenőkapunál az adott típus keret külmérete a mérvadó. Ahova befér ott ki is nyílik. A felső vezetősínnel
nem rendelkező billenőkapunál szükség lehet némi szemöldökmagasságra. Nem kell elfeledkezni arról, hogy a billenőkapunál lehet küszöb! Nyílás mögé építés esetén a keret elem szélessége is számít! Kézi illetve motoros billenő garázskapumozgatás lehetséges.

Szekcionált garázskapu: a kapulap több darabból (szekcióból) áll. Általában hőszigetelt, PUR-hab kitöltésű és több panelvastagságban létező kaputípus. Küszöb nincs. A szekcionált kaput általában a nyílás mögé a belső falsíkra, ritkán a nyílásba építjük. A szekcionált garázskapu a hasznos térből nem vesz el helyet, mert függőlegesen fölfelé mozog majd többnyire merőlegesen a tetősík vonalába elfordul.
Fontos a beépíteni kívánt típus kiválasztása. A piacon számtalan kaputípus létezik eltérő beépítési paraméterekkel.
Az általunk forgalmazott
NEW ENGLAND DOOR, ALUTECH és HÖRMANN típus beépítési méretei sem egyeznek meg. Eltérőek a névleges szélességi és magassági méretek illetve a belső helyszükséglet. Kézi illetve motoros szekcionált garázskapumozgatás lehetséges.

Redőnykapu: Egy tengelyre feltekeredő elemekből álló kaputípus. Emiatt az elemek magassága kicsi 5 - 12 cm. Lehet hőszigetelt vagy hőszigeteletlen. Általában motoros ritkán kézi mozgatású kaputípus.

Az ideális kaputípus kiválasztásához az átlagember számára nehezen értelmezhető méretek, számok, táblázatok helyet javasoljuk szakembert megkérdezni. Szívesen segítünk.

marketeam@gmail.com
tel.: 06-46-507-107
mobil: 06-30-9482-152

2. Már készen van a garázsom vagy a régi kapumat szeretném kicserélni


Ebben az esetben a meglévő adottságok döntik el a beépíthető garázskapu típusát. A későbben felsorolt jellemző méretek ellenőrzése szükséges. A meglévő akadályok feltérképezése. Esetleg alakítható-e és milyen mértékben a nyílás. Tulajdonképpen az esetek döntő többségében - ugyan néha kompromisszumokkal - de található megfelelő garázskapu. Ilyenkor mindig javasoljuk szakember véleményét kikérni.
marketeam@gmail.com
tel.: 06-46-507-107
mobil: 06-30-9482-152

Tulajdonképpen miből is választhatok

Ennek a veblapnak keretei szűkösek ahhoz, hogy mindenre választ adjunk.
Először is el kell dönteni néhány alapvető dolgot. Billenő garázskaput, szekcionált garázskaput vagy redőnykaput szeretne. Hőszigetelt vagy hőszigeteletlen típust, milyen legyen a színe és a mintázata. Lehetőség van bevilágító ablak és átjáró ajtó kialakítására. Kézi mozgatású vagy automatizált kaput szeretne. Ezután esetleg tájékozódhat a Cégünk által forgalmazott
NEW ENGLAND DOOR, ALUTECH és a HÖRMANN honlapján a kínálatról vagy keresse fel minket.

Ha ezek után kialakult valamiféle elképzelés arról milyen garázskaput szeretne egy rövid helyszini felmérés mindig javasolt. A szakember szeme sok olyat észrevesz amit a laikus nem. Ezután már az igények és a körülmények ismeretében adható pontos árajánlat.

Azért szerepeljen itt néhány alapvető jellemző méret:Sz:
a nyílás szélessége (billenőkapunál általában a keret szélessége, szekcionált kapunál az adott típus névleges szélességi mérete)
M : a nyílás magassága ( billenőkapunál általában a keret magassága, szekcionált kapunál az adott típus névleges magassága)
h : szemöldök magassága ( felső vezetősines billenő kapunál 0 cm, szekcionált kapunál vasalattípustól függően 10 - 40 cm, ha a kapu motorizált plusz 4 - 5 cm.
z : helyigény a nyílás mellett (kétoldalon 10 - 15 cm)
D : helyigény a nyílásra merőlegesen ( mindig az adott kapu típusra jellemző méret, ha a kapu motorizált ez több)

Ezen területen belül épületgépészeti elem, vezeték, lámpatest, ablak, ajtó elhelyezése lehetőleg kerülendő!

Ha mégis van itt valamilyen el nem távolítható elem pl. lépcső, szóba jöhet a garázskapuk egy másik alkalmazott típusa az úgynevezett redőnyös garázskapu. Úgy kell elképzelni mint egy ablakredőnyt, csak mindez nagyobb méretben, masszívabb kivitelben. Általában aluminium szerkezetű, hőszigetelt elemekből áll.

Ha a garázs belső nyílására vagy -ba egyáltalán nem szerelhető kapu, akkor a redőnyös garázskapu még mindig szóbajöhet, mert ez a nyílásra kívülről is felszerelhető!

NEW ENGLAND DOOR Maxima

"a mindent tudó garázskapu"


Maxima lakossági kapu


- 10 év felületi garancia
- Ujjbecsípődést gátló panelprofil
- Helyszíni szerelési garancia
- Állítható oldalsó pántok
- Tetszőleges szélességek 190 és 600 cm között
- Magasságok 11 cm lépcsőben, 172 és 306 cm között
- Poliuretán keményhab szigetelés K=0,5 W/m2K
- Napsugár inzert 2,4,5,6,7 és 8 db-os készlet
- Kazettás kapuba is rendelhető átjáró ajtó
- Mellékajtó porszórt alumínium kerettel, együttfutó mintázattal
- Nagy választék készleten, házhoz szállítás
- További Eu követelményeknek való megfelelés felár ellenében:
- Kötél szakadása esetén müködésbe lépő biztonsági elemek
- lekerekített pántokAz ipari kapuról általában

A szekcionált kapuk függőlegesen felfelé nyílnak, így a kapu előtti és mögötti tér szabadon marad. A nyitott kapu elemei vízszintesen födém alatt, függőlegesen a nyílás fölött vagy a tetőt követő helyzetben állnak. A kapuk sínvezetését mindig a rendelkezésre álló hely (vízszintes és függőleges) határozza meg.

Az iparikapu megjelenése a felhasználási módnak megfelelően alakul. Az igények alapján az iparikapuk tartalmazhatnak betekintő, bevilágító ablakokat és személybejárót is. A nyitási mód lehet kézi vagy automatizált motoros is. A panelszerkezet felépítése megegyezik a már ismert lakossági hőszigetelt szendvicsszerkezettel. A vasalat is hasonló, de vastagabb, robosztusabb. A nagy méretek miatt különféle biztonsági kiegészítőkkel (rugótörésbiztosító, kötélszakadás esetére zuhanásgátló) vannak felszerelve. A rugókat alapesetben 25000 nyitásra méretezik, de a várható igénybevétel függvényében kérhető akár 100000 nyitású is felár ellenében.

Biztonsági megfontolásokból célszerű a személy és járműforgalom különválasztása egy külön mellékajtó kiépítésével az ipari kapu mellett. De kapható az iparikapuba integrált személybejáró is, amennyiben az épület kialakítása nem teszi lehetővé a fenti szétválasztást.

copyright by marketeam | marketeambt@gmail.com

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe